Fietsverlichting

Je fietsverlichting moet op orde zijn. Een goed werkende fietslamp en de juiste reflectoren bieden veiligheid in het donker en bij slecht weer. Niet alleen kun je zelf beter zien, maar ook andere weggebruikers zien jou beter! Zorg er dan ook voor dat je fietsverlichting altijd werkt, ook als je bij daglicht vertrekt. Bij Fietsindustrie.nl hebben we een grote collectie fietslampen en reflectoren, direct vanuit voorraad geleverd. 

Koplampen en achterlichten voor de fiets

Er zijn verschillende fietslampen te koop. Zo zijn er koplampen voorop je fiets om je eigen pad te verlichten in het donker en er bestaat verlichting voor achterop je fiets om gezien te worden. Je lichtbehoefte is tevens afhankelijk van welk type fiets je hebt en je fietsgewoonten. In het bos is het al snel donker, dus dan heb je meer aan de felle, heldere verlichting van LED verlichting. De meeste fietsen en fietslampen zijn tegenwoordig uitgerust met LED. Bijkomend voordeel is dat dit type lamp energiezuinig is. Gebruik je verlichting op batterijen, dan gaat deze dus langer mee.

Er bestaat losse en vaste fietsverlichting. Vaste fietsverlichting monteer je vast op je fiets en, indien je verlichting met een dynamo werkt, bevestig je tevens aan de voorvork of naaf. Losse verlichting voor je fiets kun je gemakkelijk van je fiets afhalen en meenemen om te voorkomen dat een ander dat voor je doet. Nadeel is dat losse verlichting meestal minder krachtig en dus minder fel is.